Çorba Shkodrane
Përbërësit:
- 3 lugë miell gruri
- 1 lugë gjalpë ose vaj ulliri
- 1 qepë mesatare
- 1 thelpi hudhër
- 1 lugë salcë domateje ose 1 domate
- 1.2 litra ujë të nxehtë ose lëng mishi
- 1 lugë uthull vere ose limon
- 1 tufë majdanoz ose nenexhik i freskët
- Kripë, piper i zi, pak spec i kuq i ëmbël
Përgatitja:
Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën e grirë hollë derisa të bëhet transparente. Shtojmë hudhrën e shtypur dhe miellin, e përziejmë mirë derisa të marrë ngjyrë të lehtë të artë. Shtojmë salcën e domates ose domaten e grirë dhe e lëmë të kaurdiset për 1-2 minuta. Shtojmë gradualisht ujin e nxehtë duke e përzier që të mos formohen kokrriza. Rregullojmë shijen me kripë, piper, pak spec të kuq dhe e lëmë të ziejë për 15-20 minuta në zjarr të ulët. Në fund shtojmë një lugë uthull ose pak lëng limoni për t’i dhënë freski dhe shije. E shërbejmë të ngrohtë, zbukuruar me majdanoz ose nenexhik të grirë.
Këshillë nga Albana: Për një version më të pasur, mund t’i shtosh edhe pak oriz ose një vezë të rrahur në fund, duke e hedhur ngadalë e duke përzier që të mos pritet.
Komente
