Receta

Çorba Shkodrane nga zonja Albana

16 Qershor, 12:02| Përditesimi: 16 Qershor, 12:04

  • Share

Çorba Shkodrane

Përbërësit:

  • 3 lugë miell gruri
  • 1 lugë gjalpë ose vaj ulliri
  • 1 qepë mesatare
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 lugë salcë domateje ose 1 domate
  • 1.2 litra ujë të nxehtë ose lëng mishi
  • 1 lugë uthull vere ose limon
  • 1 tufë majdanoz ose nenexhik i freskët
  • Kripë, piper i zi, pak spec i kuq i ëmbël

Përgatitja:

Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën e grirë hollë derisa të bëhet transparente. Shtojmë hudhrën e shtypur dhe miellin, e përziejmë mirë derisa të marrë ngjyrë të lehtë të artë. Shtojmë salcën e domates ose domaten e grirë dhe e lëmë të kaurdiset për 1-2 minuta. Shtojmë gradualisht ujin e nxehtë duke e përzier që të mos formohen kokrriza. Rregullojmë shijen me kripë, piper, pak spec të kuq dhe e lëmë të ziejë për 15-20 minuta në zjarr të ulët. Në fund shtojmë një lugë uthull ose pak lëng limoni për t’i dhënë freski dhe shije. E shërbejmë të ngrohtë, zbukuruar me majdanoz ose nenexhik të grirë.

Këshillë nga Albana: Për një version më të pasur, mund t’i shtosh edhe pak oriz ose një vezë të rrahur në fund, duke e hedhur ngadalë e duke përzier që të mos pritet.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Kë mbështesni në konfliktin mes Izraelit dhe Iranit?