Ëmbëlsirë me kajsi
Përbërësit:
- 4-5 kajsi
- 2 lugë sheqer
- Arra sipas dëshirës
- Për kremin:
- 600 ml qumësht
- 100 gr sheqer
- 3 lugë niseshte
- Biskota të thërrmuara
Përgatitja:
Në një tenxhere, përziejmë qumështin me sheqerin dhe niseshtenë. E vendosim në zjarr të mesëm duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet në formën e një kremi të butë. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet pak. Ndërkohë presim kajsitë në feta dhe i vendosim në një tigan me 2 lugë sheqer. I lëmë të zbuten dhe të karamelizohen lehtë. Montojmë ëmbëlsirën duke vendosur në fund të kupave ose tasave një shtresë të hollë biskotash të thërrmuara. Shtojmë kremin e ngrohtë sipër dhe e dekorojmë me kajsitë e karamelizuara dhe pak arra sipër.
Komente
