Fërgesë me kërpudha
Përbërësit:
400 gr kërpudha
1 qepë mesatare
2 thelpinj hudhër
200 ml pana gatimi
1 lugë gjelle gjalpë
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 spec jeshil ose i kuq
2 lugë gjelle djathë i thërrmuar
Kripë, piper i zi
Pak majdanoz i freskët
Përgatitja:
Pastrojmë kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Grijmë imët qepën, ndërsa hudhrën e shtypim. Në një tigan të thellë skuqim qepën me vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet e të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë hudhrën dhe më pas kërpudhat. I lëmë të gayuhen derisa të avullojnë ujin dhe të fillojnë të skuqen. Më pas shtojmë specin dhe panën, rregullojmë shijen me kripë e piper. E lëmë fërgesën të lidhet për 5 minuta dhe në fund shtojmë djathin e thërrmuar duke e përzier derisa të shkrijë plotësisht. E lëmë 2 minuta të tjera në zjarr të ulët dhe e servirim të ngrohtë.
Komente
