Receta

Fërgesë me kërpudha

7 Korrik, 11:37| Përditesimi: 7 Korrik, 11:43

  • Share

Fërgesë me kërpudha

Përbërësit:

400 gr kërpudha

1 qepë mesatare

2 thelpinj hudhër

200 ml pana gatimi

1 lugë gjelle gjalpë

2 lugë gjelle vaj ulliri

1 spec jeshil ose i kuq

2 lugë gjelle djathë i thërrmuar

Kripë, piper i zi

Pak majdanoz i freskët

Përgatitja:

Pastrojmë kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Grijmë imët qepën, ndërsa hudhrën e shtypim. Në një tigan të thellë skuqim qepën me vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet e të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë hudhrën dhe më pas kërpudhat. I lëmë të gayuhen derisa të avullojnë ujin dhe të fillojnë të skuqen. Më pas shtojmë specin dhe panën, rregullojmë shijen me kripë e piper. E lëmë fërgesën të lidhet për 5 minuta dhe në fund shtojmë djathin e thërrmuar duke e përzier derisa të shkrijë plotësisht. E lëmë 2 minuta të tjera në zjarr të ulët dhe e servirim të ngrohtë.

 

I.M/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Nis aksioni për lirimin e hapësirave publike, si e vlerësoni?