Receta

Fërgesë me kimë nga zonja Albana

7 Shkurt, 12:01| Përditesimi: 7 Shkurt, 12:02

  • Share

Fërgesë me kimë

Përbërësit:

  • 400 gr mish të grirë
  • 2 speca të kuq
  • 2 domate të pjekura
  • 1 qepë mesatare
  • 200 gr gjizë ose djathë të bardhë
  • 2 lugë gjelle salcë domatesh
  • 1 lugë gjelle miell
  • 2-3 lugë gjelle vaj ulliri
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Spec i kuq pluhur
  • Majdanoz i grirë për zbukurim

Përgatitja:

Në një tigan me vaj ulliri kaurdisim qepën e grirë imët derisa të zbutet. Shtojmë mishin e grirë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë specat e grirë imët dhe i lëmë të skuqen për disa minuta. Më pas shtojmë domatet e grira dhe salcën e domates. E lëmë të ziejë për 10-15 minuta derisa të avullojë lëngu i tepërt. Ndërkohë në një tigan tjetër, ngrohim pak vaj dhe shtojmë miellin, duke e përzier shpejt që të mos ngjitet. Shtojmë djathin e thërrmuar ose gjizën dhe e përziejmë derisa të bëhet një masë kremoze. E shtojmë këtë masë te mishi me perime, duke e përzier mirë që të bashkohen shijet. Në fund e hedhim gatimin në një tavë dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 10-15 minuta, derisa të krijohet një kore e lehtë në sipërfaqe.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni kushtin e PD që diaspora të votojë me dokumente të huaja?