Fërgesë në tavë dheu sipas traditës tironse nga sipërmarrësja Eva Prespa

22 Shkurt, 11:33| Përditesimi: 22 Shkurt, 11:34

  • Share

Tavë dheu, tradita tironse

Përbërësit:

  • 350 gr mëlçi pule
  • 1 kokërr qepë
  • 1 thelpi hudhër
  • 300 gr gjizë
  • Spec djegës
  • Nenexhik
  • Salcë domate
  • Miell misri
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Pasi i kemi prerë mëlçitë në kubikë i kaurdisim me pak vaj ulliri. Kaurdisim më pas qepën e grirë imët së bashku me hudhrën e shtypur. Sapo qepa ndryshon ngjyrë shtojmë mëlçitë, gjizën dhe salcën e domates. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe nenexhik dhe e kalojmë gatimin nga tigani në një tavë dheu të nxehur. E vendosim tavën në furrë në 200 gradë Celsius për rreth 30 minuta. 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?