Fërgesë verore me speca e patëllxhanë nga zonja Albana

23 Korrik, 11:59| Përditesimi: 23 Korrik, 12:02

  • Share

Fërgesë verore me speca e patëllxhanë

Përbërësit:

  • 800 gr speca
  • 2 patëllxhanë
  • 3 kokrra domate
  • 1 lgj pure domate
  • 1 lk sheqer
  • 2 qepë mesatare
  • 2-3 thelpinj hudhër
  • 200 gr djathë të bardhë
  • 4-5 lgj vaj ulliri
  • Kripë, piper i zi
  • Majdanoz ose nenexhik

Përgatitja:

Kaurdisim fillimisht me vaj ulliri qepën dhe hudhrën të grirë imët. Pasi qepa të jetë bërë transparente shtojmë specat dhe patëllxhanët. I kaurdisim për 2-3 minuta, më pas shtojmë domatet të prera në kubikë të vegjël dhe purenë e domates. Vazhdojmë kaurdisjen, vendosim kapakun dhe i lemë përbërësit të marrin një valë. E rregullojmë në fund gatimin me kripë, pak sheqer dhe piper të zi dhe shtojmë erëzat dhe djathin e bardhë të thërrmuar. Fikim sobën dhe e lemë gatimin për 10 minuta në zjarr me kapak të mbuluar dhe më pas mund t'a servirim.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?