Feta buke të pjekura me vezë dhe djathë
Përbërësit:
- 1 bukë e bardhë (e prerë në feta)
- 3 vezë
- 50 ml krem qumështi
- 200 gr djathë pice
- Kripë, erëza të freskëta sipas dëshirës
Përgatitja:
Rrahim vezët me pirun me pak kripë. Shtojmë krem qumështi dhe erëza të freskëta sipas dëshirës të grira hollë. Grijmë djathin në rende të trashë. Zhytim fetat e bukës në përzierjen me vezë dhe i vendosim në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Sipër çdo fetë buke shtojmë djathë të grirë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C, derisa bukët të marrin ngjyrë të artë dhe të bëhen krokante.
Këshilla nga Albana: Shërbehen të nxehta për më shumë shije! Janë të përsosura për mëngjes, darkë të lehtë ose me supë.
Komente
