Fileto pule e mbushur me djath dhe domate të thata
Përbërësit:
700 gr fileto pule
150 gr djath i verdhë
80 gr domate të thata
Për brumin
1 vezë
100 gr pure domate
kripë dhe piper te zi
majdanoz I thatë
1 thelpi hudhër
2 lugë gjelle miell
pak vaj dhe gjalp për skuqje
Përgatitja:
Presim filetot e pulës në feta të holla e mbulojmë me celefon dhe e shtypim lehtë. Vendosim fetën e filetos së pulës në tavolinën e punës. Vendosim në të duke zënë ½ e sipërfaqes një fetë djath përsëri me 1 fetë djath dhe me pjesën bosh të filetos. Të njëjtën gjë përsërisim me të gjitha filetot. Në një tas rrahim 1 vezë të plotë, shtojmë në të pure domate, kripë dhe piper të zi, majdanoz të thatë, 1 filxhan kafe dhe 1 thelpi hudhër të shtypur I përziejmë mirë të gjithë përbërësit në tas duke shtuar në fund 2 lugë gjelle miell. I përziejmë mirë deri sat ë na formohet një brumë I lidhur që derdhet nga luga. Në një tigan shkrijmë 1 lugë gjelle gjalp dhe 2 lugë gjelle vaj ulliri. Vendosim filetot e mushura dhe I skuqim sat ë zverdhen pak, më pas I lyejmë me brumin që përgatitëm dhe vazhdojmë skuqim përsëri. I vendosim në një pjatancë të shoqëruar me sallatë.