Fileto pule kotoletë në furrë
Përbërësit:
- 2 fileto pule
- 1 filxhan galetë (bukë e thërrmuar)
- ½ filxhan djathë parmixhano i grirë
- 1 lugë çaji kripë
- ½ lugë çaji piper i zi
- 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
- ½ lugë çaji hudhër pluhur
- 1 lugë çaji rigon ose majdanoz të thatë
- 2 kokrra vezë
- 2 lugë qumësht
- 2 lugë vaj ulliri
Përgatitja:
Fillimisht ngrohim furrën në 200°C dhe vendosim një letër pjekjeje mbi tepsinë. Marrim 2 tasa, në të parin rrahim vezët me qumështin. Në të dytin përziejmë galetën me djathin parmixhano, kripën, piperin, specin e kuq, hudhrën dhe rigonin. Lyejmë filetot e pulës së pari në vezë, më pas i rrotullojmë në përzierjen e galetës duke i mbuluar mirë nga të gjitha anët. I vendosim në tavë duke i spërkatur me pak vaj ulliri për t’i dhënë një kore të artë. I pjekim për 20-25 minuta, duke i kthyer në mes të pjekjes që të skuqen në mënyrë të njëtrajtshme. Filetot i shërbejmë të ngrohta me një sallatë të freskët ose me një salcë kosi me hudhër dhe limon.
Komente
