Fileto pule me limon
Përbërësit:
500 gr fileto pule ( në kubikë)
50 gr miell
pak vaj ulliri
1/2 qepë ( në fije)
1 lugë çaji lëkurë limoni
lëngu i 1 limoni
kripë
1 gotë me ujë
2 lugë gjelle majdanoz i grirë
Përgatitja:
Lajmë thajmë filetot e pulës dhe I presim ato në kubikë mesatar. I vendosim në një tas dhe I pudrosim mirë me miell. Në një tigan të thellë ngohim vajin dhe kaurdisim lehtë 1/2 qepë shtojmë në të lëkurën limoni të grirë shumë hollë dhe I përziejmë me qepën për 1 minuta. Shtojmë kubikët e mishit të pudrosur me miell dhe I përziejmë herë pas herë deri sa mishi të zverdhet. E shuajmë me lëngun e 1 limoni dhe vazhdojmë përzjerjen. Rregullojmë shijen me kripë dhe shtojmë përzjrjen. Rregullojmë shijen me kripë dhe shtojmë 1 gotë ujë ( 200 ml) e përziejmë vendosim kapakun dhe e lëmë të ziejë në temperaturë mesatare për 10 minuta. E servirim duke e spërkatur me majdanoz.