Fileto pule me rikotë dhe oriz
Përbërësit:
2 preshë
180 gr kërpudha
Oriz
Trumzë
60 gr rikotë
1 grusht gjethe borzilok
Hudhra
10 gr djathe parmiggiano i grirë
2 fileto pule
majdanoz
Përgatitja:
Skuqni preshët në vaj dhe më pas shtoni kërpudhat. Më pas orizin dhe trumzën. Shtoni 700 ml ujë dhe lërini të ziejnë. Ndërkohë përgatisni në një enë rikotën e djathin parmiggiano, hudhrën e prerë në copëza dhe gjethet e borzilokut të prera. Përziejini bashkë dhe me këtë masë mbuloni filetot e pulës. Hapni në mes secilën fileto si një xhep dhe mbushini. Skuqni në zjarr të ulët për 10 minuta. Servirni në pjatë fileton e mbushur me orizin e përgatitur dhe pak majdanoz sipër.