Fileto pule me salcë nga zonja Albana

30 Maj 2022, 12:41| Përditesimi: 30 Maj 2022, 12:42

  • Share

Fileto pule me salcë

Përbërësit:

  • 500 gr fileto pule
  • 2 lgj gjalpë
  • 3 lgj qumësht
  • 1 litër lëng pule
  • 1 lgj miell
  • 1 thelpi hudhër
  • Lëng limoni
  • Vaj luledielli
  • Piper i zi
  • Piper i kuq
  • Kripë

Përgatitja:

Presim fileton në kubikë, i marinojmë me kripë dhe piper dhe më pas i kalojmë në miell. Në një tigan me pak vaj dhe gjalpë kaurdisim mishin e pulës. Paralelisht në një tigan tjetër kaurdisim 1 lgj miell derisa të marë ngjyrë. Shtojmë 3 garuzhde lëng mishi dhe e lemë derisa salca të lidhet. Rregullojmë shijen me kripë, piper duke shtuar dhe pak lëng limoni të trazuar me 3 lugë qumësht. Vendosim mishin e kaurdisur të pulës dhe një thelpi hudhër të prerë imët.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?