Fileto pule me verë të bardhë nga zonja Vjollca

15 Mars 2021, 10:31| Përditesimi: 15 Mars 2021, 10:33

  • Share

Fileto pule me verë të bardhë

Përbërësit:

2 fileto pule

kripë dhe piper të zi

2 vezë ( të plota)

30 ml qumësht

1/2 tufë majdanoz

100 gr miell për pudrosje

vaj për skuqje

Salca

90 gr gjalp

2 thelpi hudhër

lëkurë e 1 limoni

150 ml verë të bardhë

1/2 tufë majdanoz

Përgatitja:

Filetot e pastruara të plota i vendosim sipër një letër pjekje dhe I shtypim pak me rolon. I marinojmë me kripë, piper të zi ( I lëmë mënjanë). Në një tas thyejmë 2 vezë të plota, shtojmë qumësht, majdanoz të grirë hollë, kripë, piper të zi I përziejmë të gjithë përbërësit mirë. Vendosim filetoto në një tavë të vogël dhe shtojmë mbi të vezët e përzjera në tas, I marinojmë mirë filetot duke I rrotulluar mirë. Largojmë filetot nga veza dhe I pudrosim mirë me miell ndërkohë:

Në një tigan ngrohim pak vaj dhe skuqim filetot mirë nga të dyja anët deri sa të marrin një njgyrë të verdhë. 

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se komisionet hetimore për Shëndetësinë e TIMS do kenë rezultat?