Gaspaço, supë e ftohtë me domate
Përbërësit:
- 500 gr domate të pjekura
- 1 kastravec
- 1 spec i kuq
- 1 qepë e njomë
- 1 thelpi hudhër
- 250 gr bukë e prerë në kubikë
- 75 gr bajame të pjekura
- 4 lugë vaj ulliri
- 2 lugë uthull
- Koriandër e freskët
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Grijmë imët domatet, kastravecin, specin, qepën e njomë, hudhrën, bukën dhe bajamet në një robot kuzhine, duke ruajtur mënjanë ndonjë fetë spec e kastravec e ndonjë bajame për zbukurim. Shtojmë vajin, uthullën dhe 250 ml ujë të ftohtë (nëse përzierja ështe tepër e trashë, shtojmë ende ujë). Kontrollojmë shijen për kripë, piper dhe e grijmë sërish për pak sekonda që të lidhet mirë. E shoqërojmë me nga një fetë spec, kastravec, me bajame dhe koriandër.
Komente
