Biftek i mbushur në brumë
Përbërësit:
1 kg mish biftek
150 gr proshutë
200 gr kërpudha
1 lgj mustardë
Djathë kaçkavall
Kripë, piper
Vaj
Petë sfoljatë
Vezë për lyerje
Përgatitja:
Fillimisht spërkasim mishin me kripë dhe piper, më pas e lyejmë me pak vaj dhe mustardë. E presim mishin për së gjati në mes, por jo deri në fund. Kërpudhat dhe proshutën i presim në copëza të vogla, ndërsa djathin kaçkavall e grijmë në rende. Mbushim rolenë, e lidhim me spango kuzhine, e kaurdisim nga të gjitha anët në yndyrë të nxehtë dhe më pas e vendosim në furrë për 20 minuta.
E heqim mishin nga furra dhe e mbështjellim me petë sfoljatë. E lyejmë me vezë dhe e vendosim përsëri në furrë për 20-30 minuta.