Biskota aromatike me krem djathi dhe perime
Përbërësit:
200 gr bukë të thërrmuar
100 gr gjalpë
500 gr salcë kosi
150 gr gjizë
10 gr xhelatinë
1 kokërr portokall
2 kunguj
2 karrota
1/2 tufë majdanoz
Borzilok
Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim bazën me biskotë. Vendosim galetën në mikser sa të bëhet gati si miell. E përziejmë më pas me gjalpin e shkrirë, lëngun e portokallit, borzilokun, kripën dhe piperin.
Përgatisim kremin e djathit duke trazuar salcën e kosit me gjizën. E punojmë mirë derisa të krijohet një masë homogjene dhe shtojmë xhelatinën.
Lyejmë një tavë me pak gjalpë dhe vendosim një shtresë me biskotën me bukë të thërrmuar. Sipër shtojmë masën e kremit, e nivelojmë mire me një spatul dhe e vendosim në frigorifer për 10 minuta.
Ndërkohë perimet i presim hollë në fije të gjata dhe i kaurdisim me pak gjalpë. I spërkasim në fund me kripë dhe piper të zi dhe i vendosim sipër kremit të djathit.