Gatime nga zonja Albana, Bukë pa gluten

11 Shkurt 2022, 11:13
  • Share

Buka më e shijshme pa gluten

Përbërësit:

400 gr miell pa gluten

 1 lç kripë, 1 lç sheqer

1 lç fryrës

7 gr maja e thatë

 250 ml qumësht

 100 ml ujë të vakët

 4 lgj vaj ulliri

2 lgj fara kia

Përgatitja:

Tek mielli vendosim kripën, sheqerin, fryrësin dhe majanë e thatë. Ndersa ujin e vakët e bashkojmë me qumështin e vakët dhe vajin e ullirit. Bashkojmë të dy masat bashkë duke i punuar mirë. Në pak ujë të vluar kemi vendosur farat kia për disa minuta. I shtojmë farat e kias tek brumi i bukës.

Në një tavë vendosim një letër pjekje dhe hedhim brumin, e lyejmë me pak vaj dhe e vendosim bukën në furrë të parangrohur në temperaturën 200 gradë për 50 minuta. 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?