BYREK SFOLJATE ME PERIME
Përbërësit:
1 petë sfoljatë
1 patëllxhan
1 kungull
1 spec
1 qepë
1 domate
200 gr djathë i bardhë
100 ml vaj ulliri
1 lgj ujë
½ tufëz majdanoz
Kripë
Piper
Rigon
Përgatitja:
Pasi i kemi larë dhe tharë presim në feta patëllxhanin, kungullin, specin dhe qepën. I vendosim perimet të kaurdisen në një tigan me vaj ulliri. I spërkasim me kripë, piper, rigon dhe i kaurdisim për 2-3 minuta. Më pas shtojmë fare pak ujë (rreth 1 lugë gjelle).
Hapim petën sfoljatë në një tavë. Vendosim masën e përgatitur në mes të petës, sipër vendosim 1 domate të prerë në feta të rrumbullakëta. Sipër domateve vendosim djathë të bardhë duke e spërkatur me rigon dhe majdanoz të grirë imët. E mbledhim petën sfoljatë nga të dyja anët sikur po e thurim gërshet. E lyejmë me pak vezë dhe e vendosim në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 35-40 minuta.