Gatime nga zonja Albana, Fokaçe

7 Janar 2022, 10:58| Përditesimi: 7 Janar 2022, 10:59

  • Share

Fokaçe

Përbërësit:

600 gr miell

450 gr ujë

1 lgj sheqer

1 lgj kripë

30 ml vaj

1 lgj maja

Domate qershi

Djathë kaçkavall

Rozmarinë

Përgatitja:

Vendosim miellin në një tas. Hapim një gropë në mes ku shtojmë ujin, sheqerin, kripën, majanë dhe vajin. I përziejmë të gjitha bashkë derisa krijohet një masë e butë. E lemë brumin të pushojë për 1 orë.

Më pas marrim tepsinë, e lyjemë me pak vaj ulliri dhe vendosim masën e brumit. E lemë sërish të pushojë për 30 minuta mbuluar me membranë.

Tek brumi i ardhur shtojmë pak vaj ulliri dhe e punojmë mire me duar. E hapim dhe vendosim sipër djathë kaçkavall të grirë, domate të vogla dhe rozmarinë. E vendosim në furrë të parangrohur të piqet për 20-25 minuta në 200 gradë Celsius.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?