Gjyveç me patate
Përbërësit:
500 gr mish
1 kg patate
4-5 lgj vaj ulliri
1 kokërr qepë
1 lgj salcë domate
1 gjethe dafine
1 tufë majdanoz
Kripë, piper i zi, piper i kuq
Përgatitja:
Fillimisht presim mishin në racione dhe e kaurdisim bashkë me qepën e grirë imët. Pasi mishi të ndryshojë ngjyrë shtojmë salcën e domates, kripë, piper, gjethe dafine dhe ujë derisa të mbulohet mishi. E lemë mishin të ziejë në zjarr të ngadaltë.
Ndërkohë presim patatet në feta rrumbullake me trashësi 1 cm dhe i skuqim lehtë me pak fare yndyrë.
Në tavë vendosim racionet e mishit, mbi to patatet, kripë, piper të zi, piper të kuq dhe në fund lëngun e mishit. E vendosim tavën në furrë për 30 minuta dhe më pas e servirim me majdanoz të grirë imët.