KOMPEKAJ
Përbërësit:
4 petë të holla ose 2 petë sfoljatë
8 kokrra vezë
8 lgj sheqer
2 lgj gjalpë të tretur
8 lgj miell
2 lgj kakao
1 filxhan arra të thërrmuara
Për shërbetin:
2 e 1/2 gotë sheqer
2 gota ujë
Përgatitja:
Fillimisht rrahim vezët me sheqerin derisa vezët të zbardhen dhe të rritet volumi. Më pas shtojmë gjalpin e shkrirë.
Përziejmë miellin me kakaon dhe me arrat, e shtojmë në mënyrë graduale tek ena ku kemi rrahur vezët duke e përzier me kujdes nga poshtë - lartë me qëllim që të mos ulet vëllimi. E hedhim masën në një tavë ku kemi vendosur petë të spërkatur me gjalpë, e nivelojmë mirë, vendosim petën tjetër, e spërkasim me gjalpë dhe e vendosim të piqet në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius për 40 minuta. Pasi ëmbëlsira të jetë pjekur e sherbetosim.