Mish viçi me qepujka të karamelizuara
Përbërësit:
500 gr mish viçi
6 thelpinj hudhër
1 fç salcë domate
½ lç xhinxhër
2 fç qepujka
1 lgj soja
1 lç sheqer
1 lç kripë
1 lç koncentrat
1 shkop kanelle
1 spec i kuq
1 spec jeshil
2 bishta qepësh të njoma
1 vezë / për person
Përgatitja:
Në një tenxhere kaurdisim mishin e prerë në kubikë mesatare. Shtojmë thelpinjtë e hudhrës, xhinxhër të grirë dhe salcën e domates. Vazhdojmë kaurdisjen dhe sapo mishi të fillojë të zbutet shtojmë qepujkat, salcën soja, kanellën, sheqerin dhe kripën. Pesë minuta përpara se ta heqim shtojmë specat e prerë për së gjati sikurse dhe qepët e njoma.
Sipas dëshirës këtë gatim mund t’a konsumojmë dhe me nga një vezë të zier ose vezë të skuqur me pak gjalpë spërkatur me piper të kuq.