Pastiçe me beshamel
Përbërësit:
1 pako makarona spageti
400 ml qumësht
3-4 vezë
150 gr djathë të bardhë
Kripë, piper
Për beshamelin:
2 lgj gjalpë
2 lgj miell
350 ml qumësht
Kripë, arrë moskat
200 gr djathë kaçkavall
Përgatitja:
Në një enë rrahim vezët me qumështin. Shtojmë pak kripë dhe djathin e bardhë të thërrmuar. Ndërkohë kemi vendosur makaronat të ziejnë për 5 minuta në ujë të vluar me pak kripë.
Sa makaronat ziejnë përgatisim salcën beshamel. Kaurdisim miellin me gjalpë derisa mielli të marrë pak ngjyrë. Më pas shtojmë qumështin dhe e trazojmë derisa të marrë valë dhe salca të lidhet. Në fund rregullojmë shijen me pak kripë dhe arrë moskat.
Kullojmë makaronat gjysëm të ziera dhe i vendosim tek ena ku kemi trazuar vezët me qumështin.
Lyejmë një tavë me gjalpë dhe vendosim makaronat me qumësht dhe vezë. Sipër makaronave vendosim salcën beshamel duke e niveluar mirë dhe në fund e spërkasim me djathë kaçkavall të grirë në rende. E vendosim pastiçen të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 30-35 minuta.