Pite fshati me presh dhe gjizë
Përbërësit:
2-3 presh
3 gota miell misri
500 gr gjizë
3 vezë
1 gotë miell
500 ml gotë ujë mineral
200 ml vaj
50 gr fara kungulli
50 gr fara luledielli
pluhur pjekës, kripë, piper
Përgatitja:
Në një tigan me vaj të nxehtë skuqim preshin e grirë imët. Ndërkohë rrahim vezët me pak kripë, shtojmë me pas vajin, miellin e misrit , miellin e bardhë të grurit, pluhurin pjekës dhe ujin e gazuar. E punojmë mirë brumin e pites dhe më pas shtojmë preshin e kaurdisur, gjizën dhe farat e lulediellit dhe të kungullit.
Lyejmë një tepsi me vaj dhe vendosim brumin e pites duke e hapur mirë në tavë. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 200-220 gradë për rreth 40 minuta.