Receta

Gatime nga zonja Albana, qofte tradicionale me lakër dhe salcë majonezi

6 Tetor 2021, 10:44| Përditesimi: 6 Tetor 2021, 10:45

  • Share

Qofte  tradicionale me lakër dhe salcë majonezi

Përbërësit:

500 gr lakër e bardhë

2 qepë të thata

2 thelpinj hudhër

20 ml vaj

2 vezë

3 lgj miell

1 lç piper i kuq

1 lç piper i zi

1 lç kripë

Vaj për skuqje

Për salcën:

150 gr kos

2 lgj majonezë

80 gr misër të zier

1 tufëz koper

Përgatitja

Lakrën e presim hollë dhe e vendosim të ziejë për pak minuta.

Kaurdisim qepën me hudhrat dhe më pas e bashkojmë me lakrën, të cilën e kemi shtrydhur me duar. Shtojmë vezët, miellin, kripën, piperin e zi dhe piperin e kuq. E trazojmë mirë brumin dhe përgatisim qofte të madhësisë që dëshirojmë.

Hedhim vaj vegjetal në një tigan dhe sapo të nxehet vaji, vendosim qoftet e lakrës të skuqen nga të dy anët. Më pas i vendosim në një pjatancë, ku kemi shtruar një letër kuzhine për të përthithur vajin e tepërt.

Trazojmë kosin me majonezë, misra të zier, kopër të grirë dhe pak kripë dhe servirim qoftet e lakrës duke i shoqëruar me salcën e përgatitur.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Si do jenë ndryshimet në Kodin Zgjedhor që do bëjnë PS-Rithemelimi?