Revani me miell misri dhe kos, sipas Traditës Tironse
Përbërësit:
1 gotë sheqer pluhur ose sheqer të imët
3 lgj gjalpë
2 vezë
2 filxhanë kafeje kos
1 lugë kafeje sodë
Vanilje
Miell misri sa për një brumë të shkrifët
Përgatitja:
Në një enë me fund sferik përziejmë gjalpin me sheqerin pluhur (në mungesë sheqer sa më të imët). Pasi sheqeri të jetë tretur shtojmë vezët dhe kosin. Më pas hedhim miellin e misrit duke e situr (tek mielli kemi hedhur pak sodë buke dhe vanilje). Trazohet lehtë e gjithë masa derisa të bëhet një brumë i shkrifët.
Lyejmë një tavë me gjalpë, e pudrosim me miell dhe hedhim masën e brumit. E nivelojmë mirë dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në nxehtësi mesatare. Pas pjekjes e presim revaninë në racione dhe e servirim spërkatur me pak sheqer pluhur.