Mollë e pjekur me tërshërë
Përbërësit:
2 mollë
2-3 lgj tërshërë
Arra të thërrmuara
Mjaltë
Kanellë
Gjalpë
Përgatitja:
Pastrojmë mollët nga brenda dhe i vendosim në një tavë të lyer me pak gjalpë. Përziejmë tërshërën me arra të thërrmuara dhe kanellë pluhur. Me këtë masë mbushim mollët. I spërkasim me mjaltë dhe në fund vendosim mbi mbushje një copëz gjalpë. I vendosim mollët në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë celsius derisa të marrin ngjyrë të artë.
SALLATË ME LULELAKËR DHE MAJONEZË
Përgatitja:
1 lulelakër
Lëng limoni
Majonezë
Kripë, piper
Përbërësit:
Vendosim lulelakrën në ujë me kripë dhe pak lëng limoni dhe sapo të nisë uji të vlojë e largojmë menjëherë. E kullojmë mirë dhe pasi të thahet pak e kalojmë në rende. I hedhim majonezë, kripë, piper dhe e servirim me fileto peshku.