GJELLË DIMRI ME THJERRËZA DHE PATATE
Përbërësit:
- 2 gota thjerrëza
- 1 qepë
- 1 karrotë
- 1 patate
- 1 lgj salcë domate
- 2 thelpinj hudhër
- 3 lgj vaj ulliri
- 1 tufë majdanoz
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Thjerrëzat i lëmë gjithë natën në ujë, në mëngjes largojmë ujin e ndenjur dhe e lëmë me një anë. Në një tenxhere kaurdisim qepën, duke shtuar pak kripë për ta zbutur, shtojmë karrotën e grirë në rende, patatet, salcën e domates dhe thelpinjtë e hudhrës, shtojmë ujë që të ziejë pak sa. Mbas 5 minutash shtojmë thjerrzat që të ziejnë në një nxehtësi mesatare, në fund e rregullojmë me erëza dhe bimë aromatike dhe është gati për servirje.