Gjellë me bamje pa mish
Përbërësit:
- 500 gr bamje
- 1 qepë mesatare
- 1 spec i kuq
- 1 domate
- 1 lgj salcë domate
- 3 lgj vaj ulliri
- 2 thelpinj hudhër
- 1 tufë majdanoz
- Spec djegës
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Vendosim bamjet në ujë të ftohtë me pak uthull, më pas i shpëlajmë, i thajmë dhe presim pjesën fundore. Kaurdisim qepën e grirë imët, shtojmë specin e kuq dhe më pas shtojmë bamjet, domaten e grirë në rende dhe salcën e domates. E trazojmë mirë, rregullojmë shijen me kripë, piper të zi, piper të kuq, hudhër. Shtojmë ujë të ngrohtë në masë të përbërësve dhe e lëmë gjellën të gatuhet në temperaturë mesatare.
Komento
Komente
