Gatim me fasule të njoma, speca dhe domate
Përbërësit:
- 500 gr fasule të njoma (jeshile)
- 150 gr sallam ose proshutë
- 2 qepë mesatare
- 3-4 speca jeshilë dhe të kuq
- 3-4 domate
- 1 lugë çaji sheqer
- 1 filxhan çaji oriz (opsional)
- Vaj ulliri
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Qepët i grijmë hollë dhe i skuqim në vaj ulliri. Shtojmë specin jeshil dhe të kuq të prerë në shirita të hollë. Shtojmë domatet e prera në kubikë, pak sheqer, dhe i lëmë të zbuten pak. Hedhim fasulet e njoma të pastruara dhe të prera në copa 3-4 cm, sikurse dhe copat e prera të sallamit apo të proshutës. Shtojmë kripë e piper sipas shijes. Hedhim orizin nëse dëshirojmë dhe e përziejmë lehtë. Shtojmë ujë sa për të mbuluar masën dhe e lëmë gatimin të ziejë në zjarr të ngadaltë derisa të ziejnë fasulet e njoma dhe orizi.
Komente
