Receta

Gjellë me bizele nga zonja Albana

7 Maj, 11:29| Përditesimi: 7 Maj, 11:30

  • Share

Gjellë me bizele

Përbërësit:

  • 500 gr bizele
  • 1 qepë e madhe
  • 1-2 karrota
  • 2 patate (opsionale)
  • 2-3 lgj salcë ose 2 domate të grira
  • 4 lugë vaj ulliri / luledielli
  • Kripë, piper sipas shijes
  • Majdanoz ose kopër

Përgatitja:

Në një tenxhere, kaurdisim qepën e grirë hollë me vajin derisa të zbutet dhe të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë karrotat dhe patatet e prera në kubikë dhe i kaurdisim për 2-3 minuta. Shtojmë salcën e domates ose domatet e grira dhe i lëmë të gatuhen pak me perimet. Shtojmë bizelet, kripë e piper sipas shijes dhe hedhim ujë derisa të mbulohen përbërësit. Vendosim kapakun dhe e lëmë gjellën të ziejë në zjarr mesatar për 30-40 minuta derisa perimet të zbuten dhe gjella të lidhet. Në fund, mund të shtojmë kopër oae majdanoz të freskët të grirë për aromë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A besoni se zgjedhjet do ndikojnë në rrugën e Shqipërisë drejt BE-së?