Gjellë me patëllxhanë, speca dhe domate në tigan
Përbërësit:
- 2 patëllxhanë mesatarë
- 2-3 speca (të kuq, jeshil)
- 3-4 domate të pjekura ose pure domate
- 1 qepë e madhe
- 2-3 thelpinj hudhër
- Llukanik, suxhuk ose sallam
- Kripë, piper i zi
- Vaj ulliri
- Pak majdanoz ose borzilok
Përgatitja:
Presim patëllxhanët në kubikë ose feta, i kriposim dhe i lëmë për 20 minuta që të nxjerrin hidhësinë. Pastaj i shpëlajmë dhe i thajmë. Presim specat në shirita dhe domatet i grijmë në rende ose i copëtojmë imët. Qepën dhe hudhrat i grijmë hollë. Në një tigan të madh, skuqim patëllxhanët në pak vaj ulliri derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë. I largojmë nga tigani dhe në po atë yndyrë skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë specat dhe vazhdojmë kaurdisjen për 5-7 minuta. Vendosim patëllxhanët në tigan, llukanikun ose suxhukun në feta, shtojmë domatet, kripën, piperin dhe pak ujë nëse duket e thatë. E lëmë të gatuhet në zjarr të ngadaltë për 20–30 minuta, derisa gjella të lidhet.
Komente
