Gjizë shtëpie
Përbërësit:
- 1 litër qumësht i freskët
- 1 lugë gjelle uthull ose lëng limoni
- Kripë sipas dëshirës
Përgatitja:
Vendosim qumështin në një tenxhere dhe e ngrohim në zjarr mesatar derisa të shfaqen flluska të vogla në anët e tenxheres. E heqim nga zjarri dhe shtojmë uthullën ose lëngun e limonit. E përziejmë ngadalë dhe e lëmë të qëndrojë për 5-10 minuta dhe do të shohim që qumështi fillon të ndahet në hirrë dhe gjizë. Vendosim një napë ose garzë të pastër mbi një kullesë dhe derdhim përzierjen ngadalë. E lëmë të kullojë për rreth 30 minuta. Nëse dëshirojmë një gjizë më të thatë e shtrydhim lehtë me duar. Shtojmë kripë sipas dëshirës dhe e përziejmë mirë.
Komente
