Receta

Gjyveç me makarona elb, speca dhe sallam nga zonja Albana

24 Shkurt, 11:21| Përditesimi: 24 Shkurt, 11:22

  • Share

Gjyveç me makarona elb, speca dhe sallam

Përbërësit:

  • 350 gr makarona elb
  • 200 gr sallam
  • 4 lgj vaj ulliri
  • 1 qepë mesatare
  • 1 spec i kuq
  • 1 spec jeshil
  • 3 thelpinj hudhër
  • 60 ml verë e kuqe
  • 1 lgj salcë koncentrat
  • 300 gr domate salcë
  • 1.2 litër ujë
  • Pak spec djegës
  • Kripë, piper, rigon
  • Djathë i bardhë për servirje

Përgatitja:

Në një tigan kaurdisim mirë sallamin e prerë në disqe. Në po atë yndyrë shtojmë qepën e prerë imët dhe më pas specat. I kaurdisim duke shtuar hudhrën dhe më pas makaronat. Salcën e kuqe koncentrat kur e shtojmë e shuajmë me verën. E lëmë derisa të avullojë alkooli dhe më pas shtojme salcës e domates, ujin dhe erëzat. E lëmë gjyveçin të gatuhet dhe e servirim të ngrohtë me pak djathë të bardhë sipas dëshirës.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A besoni se zgjedhjet do ndikojnë në rrugën e Shqipërisë drejt BE-së?