Receta

Gjyveç me sallam dhe speca nga zonja Albana

26 Maj, 11:14| Përditesimi: 26 Maj, 11:16

  • Share

Gjyveç me sallam dhe speca

Përbërësit:

  • 450 gr sallam / salçiçe
  • ¼ filxhan vaj ulliri
  • 2 qepë të kuqe
  • 3 speca (të kuq dhe jeshil)
  • 3 thelpinj hudhër
  • 1 lugë gjelle salcë domate
  • 4 domate mesatare
  • 2 lugë çaji rigon i thatë
  • ½ filxhan ujë (120 ml)
  • ¼ filxhan uzo
  • 2 lugë gjelle majdanoz i freskët
  • Kripë, piper i zi, piper i kuq

Përgatitja:

Nxehim vajin e ullirit në një tigan të madh në temperaturë mesatarisht të lartë. Shtojmë sallamin (ose salçiçet) dhe i skuqim për rreth 15 minuta, duke i kthyer nga të gjitha anët derisa të marrin ngjyrë të artë. I heqim më pas dhe i vendosim në një pjatë. Në yndyrën që ka mbetur në tigan kaurdisim qepën për 5 minuta. Më pas shtojmë specat dhe hudhrën dhe vazhdojmë me skuqjen për 5 minuta të tjera. Shtojmë salcën dhe domatet e freskëta, i trazojmë dhe i lëmë të gatuhen për pak minuta. Hedhim rigonin, kripën, piperin e zi dhe piperin e kuq (të ëmbël dhe djegës sipas dëshirës). E përziejmë mirë, shtojmë ujin, vendosim sallamin në tigan, e mbulojmë me kapak dhe e lëmë për rreth 5 minuta. Më pas heqim kapakun dhe vazhdojmë gatimin derisa salca të trashet dhe të lidhet. Në fund shtojmë pak uzo për një aromë më ndjellëse.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Kuvendi, si e vlerësoni punën e legjislaturës që po mbyllet?