Gliko dardhe
Përbërësit:
- 1 kg dardha
- 900 gr sheqer
- 2 gota ujë
- 2-3 karafil
- 1 shkop kanelle
- ½ lugë çaji kripë limoni
Përgatitja:
Qërojmë dardhat, i shpojmë me pirun 4–5 herë secilën dhe i vendosim në ujë me limon që të mos nxihen. Përgatisim shurupin duke përzier sheqerin me ujin. Kur shurupi të fillojë të vlojë, shtojmë dardhat dhe i lëmë të ziejnë për 5-7 minuta. Më pas fikim zjarrin dhe i lëmë të ftohen në shurupin e tyre. Pasi dardhat të kenë përthithur shurupin, vendosim tiganin sërish në zjarr. Shtojmë karafilat dhe shkopin e kanellës. Shtojmë acidin citrik (kripën e limonit) 5 minuta përpara se glikoja të jetë gati.
Komente
