Receta

Gliko me lëkurë agrumesh nga zonja Albana

14 Prill, 11:44| Përditesimi: 14 Prill, 11:45

  • Share

Gliko me lëkura agrumesh

Përbërësit:

  • 1.5 kg mandarina me lëkurë të trashë ose portokalle
  • 2 gota sheqer
  • 1 e 1/2 gotë me ujë
  • 1 pako sheqer
  • 2 gozhdë karafili
  • Cipa limoni
  • Vanilje

Përgatitja:

Lajmë mirë mandarinat, i fshijmë me një pecetë të thatë, presim lëkurën në katër pjesë dhe pastaj i qërojmë. Lëkurët i vendosim njëra mbi tjetrën dhe i presim në shirita nga 1 cm. U japim një valë, derdhim ujin dhe i kullojmë mirë. Ndërkohë, kemi vënë në zjarr një tenxhere për të përgatitur shurupin me sheqer, ujë, karafil, vanilje dhe cipa limoni (1 limon). Kur shurupi është duke vluar, hedhim lëkurat e mandarinave dhe i ziejmë për 20 minuta. Me majën e lugës, mbi thoin e gishtit të madh të dorës, hedhim me kujdes një pikë shurup. Nëse shurupi qëndron i mpiksur glikoja është gati. E largojmë nga zjarri, mbushim kavanozat me gliko, mbyllim kapakun dhe i vendosim pëmbys.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A duhet t’u jepet mundësia prokurorëve të SPAK të rikandidojnë?