Gripi i shpendëve, drejtoresha e AKV: Nuk ka asnjë rrezik për njerëzit, produktet duhen gatuar mbi 75 gradë

21 Mars 2022, 14:47| Përditesimi: 21 Mars 2022, 17:37

  • Share

 

Drejtoresha e Autoritetit Kombëtar të Veterinarisë, Tana Kika, në deklaratën e sotme ka nënvizuar se konsumimi i produkteve të shpendëve nuk është i rrezikshëm për shëndetin e njerëzve. Sipas saj sugjerohet qe produktet të gatuhen mbi 75 gradë celsius.

Më 12 mars erdhën njoftimet e para. Pavarësisht se rezultatet e analizave dilnin negative, ne nuk i reshtëm marrjen e mostrave më datë 19 mars ne arritëm ta izolonim gripin e  shpendëve duke marrë të gjitha masave.  Ne e kaluam në qershor-gusht 2021 gripin e shpendëve. Ky rast që është konstatuar më 19 mars. Është i rrallë sepse normalisht përhapet tek shpendët e oborrit që kanë kontakte me shpendët migratore.  Atëherë ne arritëm ta mbanim jashtë këtyre komplekseve. Sëmundja nuk sjell probleme të produktet që konsumohen nga njerëzit", tha znj. Kika.


Lajmi kryesor:

Gripi i shpendëve/ Pulat e ngordhura lihen në mes të fermës për 3 ditë! Ministria e Bujqësisë pas 'ping-pongut' me Bashkinë e Durrësit, i gropos në Shijak! Fillimisht s'pranoi të tregonte vendin


K.T.//ReportTv.al
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?