Gurabije me shije limoni
Përbërësit:
- 2 vezë
- 1 e ½ fç sheqer
- 2 gota miell
- 4 lgj lëng limoni
- 100 ml vaj
- 1 bustinë vanilje
- Lëkurë limoni
- Pluhur pjekës
- Sheqer pluhur për spërkatje
Përgatitja:
Fillimisht rrahim vezët me tel, shtojmë më pas sheqerin, lëngun dhe lëkurën e grirë të limonit dhe vajin. Vazhdojmë trazimin dhe në fund shtojmë gradualisht miellin tek i cili kemi hedhur pak kripë, pluhur pjekës dhe vanilje pluhur. E punojmë mirë brumin, e mbështjellim me një membranë dhe e vendosim në frigorifer për 50 minuta.
Më pas krijojmë gurabijet në formë rrumbullake, i pudrosim me sheqer pluhur dhe i vendosim në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 40 minuta.