Receta

Hallvë me arra nga zonja Albana

29 Janar, 11:36| Përditesimi: 29 Janar, 11:37

  • Share

Hallvë me arra

Përbërësit:

  • 350 gr miell
  • 250 gr sheqer
  • 150 gr gjalpë të tretur
  • 3-4 fç ujë
  • Gozhdë karafili
  • Arra të grira

Përgatitja:

Fillimisht lëmë ujin të vlojë me sheqerin dhe karafilin njësoj siç veprojmë me shurupet e ëmbëlsirave. Kaurdisim miellin me gjalpin e tretur derisa të marrë ngjyrë të kuqerremtë, më pas shtojmë gradualisht shërbetin e përgatitur duke e trazuar pa ndërprerje derisa masa të lidhet dhe piqet mirë. Sipas dëshirës arrat mund t'i shtojmë brenda në hallvë ose mund t'i hedhim sipër pasi e kemi servirur në forma.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Strategjia e SPAK për parandalimin e krimit elektoral, a do ketë sukses?