Receta

Hallvë me miell misri dhe portokall nga zonja Albana

4 Shtator, 11:54| Përditesimi: 4 Shtator, 11:56

  • Share

Hallvë me miell misri dhe portokall

Përbërësit:

  • 400 gr sheqer
  • 1300 ml ujë
  • 250 ml lëng portokalli të shtrydhur
  • 500 gr miell misri i trashë
  • 2 bustina vanilje
  • Lëkura e një portokalli
  • Kanellë pluhur
  • Bajame të prera në feta

Përgatitja:

Në një tenxhere hedhim sheqerin, ujin dhe lëngun e portokallit. I vëmë të ziejnë. Pasi të ketë marrë valë shtojmë miellin e misrit dhe e përziejmë vazhdimisht derisa masa të trashet. E heqim nga zjarri dhe e aromatizojmë me vaniljen dhe lëkurën e portokallit. E hedhim përzierjen në një formë keku të lagur më parë me ujë. E mbulojmë me letër kuzhine dhe e lëmë të ftohet. E nxjerrim nga forma, e spërkasim me kanellë dhe e zbukurojmë me bajame të prera në feta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A jeni dakord me propozimin e Ramës për heqjen e depozitave të ujit nga pallatet?