Receta

Hallvë me miell misri nga zonja Albana

13 Shkurt, 11:59| Përditesimi: 13 Shkurt, 12:01

  • Share

Hallvë me miell misri

Përbërësit:

  • 1 filxhan miell misri
  • 1 filxhan sheqer
  • 2 filxhanë ujë ose qumësht
  • 2 lugë gjalpë
  • 1 lugë çaji kanellë
  • Arrë të grirë sipër (opsionale)

Përgatitja:

Në një tigan ose tenxhere shkrijmë gjalpin në zjarr të ulët. Shtojmë miellin e misrit dhe e kaurdisim derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të çlirojë aromë. Në një enë tjetër, ngrohim ujin (ose qumështin) dhe e përziejmë me sheqerin derisa të tretet. Gradualisht e shtojmë përzierjen e lëngshme tek mielli i misrit, duke e përzier vazhdimisht për të shmangur formimin e kokrrizave. E lëmë të gatuhet në zjarr të ulët derisa të trashet dhe të shkëputet lehtë nga anët e enës. E hedhim në një enë të lyer me pak gjalpë dhe e lëmë të ftohet pak. Në fund e spërkatim me kanellë dhe arrë sipas dëshirës.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, cila listë e kandidatëve iu bind më shumë?