Hallvë me miell misri
Përbërësit:
- 1 filxhan miell misri
- 1 filxhan sheqer
- 2 filxhanë ujë ose qumësht
- 2 lugë gjalpë
- 1 lugë çaji kanellë
- Arrë të grirë sipër (opsionale)
Përgatitja:
Në një tigan ose tenxhere shkrijmë gjalpin në zjarr të ulët. Shtojmë miellin e misrit dhe e kaurdisim derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të çlirojë aromë. Në një enë tjetër, ngrohim ujin (ose qumështin) dhe e përziejmë me sheqerin derisa të tretet. Gradualisht e shtojmë përzierjen e lëngshme tek mielli i misrit, duke e përzier vazhdimisht për të shmangur formimin e kokrrizave. E lëmë të gatuhet në zjarr të ulët derisa të trashet dhe të shkëputet lehtë nga anët e enës. E hedhim në një enë të lyer me pak gjalpë dhe e lëmë të ftohet pak. Në fund e spërkatim me kanellë dhe arrë sipas dëshirës.
Komente
