Gështenja

Jemi në sezonin e tyre, njihuni me vlerat ushqyese të gështenjave

11 Nëntor, 13:10| Përditesimi: 11 Nëntor, 13:11

  • Share

Gështenjat janë ndër më të mirat e sezonit. Të pjekura apo të ziera, aroma e tyre është e parezistueshme, posaçërisht në këto ditë vjeshte.

Për të mësuar më shumë mbi vlerat e gështenjave dhe se çfarë i ndodh organizmit tuaj nëse konsumoni gështenja, më poshtë kemi listuar vetitë e tyre ushqyese.

Gështenjat janë burim i pasur i vitaminës C, kalciumit dhe fosforit. Ato janë ideale për t’u konsumuar kur ndiheni të lodhur dhe pa energji.

Po ashtu ato duhet të konsumohen nga ata që dëshirojnë ta forcojnë muskulaturën, nga, personat anemik si edhe nga sportistët.

Gështenjat kanë më pak yndyrë në krahasim me arrorët e tjerë me lëvore të fortë.

Gështenja e pjekur ka vlerë më të madhe energjike, sasi më të madhe të proteinave, yndyrave, vitaminave E dhe dy herë më shumë sasi të karbohidrateve.

Në 100 gramë gështenja do të gjeni, 67 mg vitaminë B, 27 mg kalçium, 2,38 mg hekur, 175 mg fosfor, 6.4 mg proteina dhe 374 mg kalori.

Xh.K/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?