Receta

Karkaleca në gjalp dhe hudhër sipas Sabit

17 Shtator 2021, 10:20| Përditesimi: 17 Shtator 2021, 10:22

  • Share

Karkaleca në gjalp dhe hudhër

Përbërësit:

 8 lugë gjelle gjalp pa kripë, i ndarë në copëza

700 gr karkaleca mesatar të qëruar

 Kripë dhe piper te zi të sapo bluar, për shije

 5 thelpinj hudhër, të copëzuar

 1/4 filxhan caji me lengun e kokave te karkalecave

 Lëngu i 1 kokërr limon, ose më shume, sipas shijes

 2 lugë gjelle majdanoz të prerë hollë

Përgatitja:

 Shkrini 2 lugë gjalpë në një tigan. Shton karkalecat, kripe piper sipas shijes.  Gatuani, duke e trazuar herë pas here, rreth 2-3 minuta dhe i heqim nga tigani.

Shtojme ne tigan hudhren, duke e trazuar shpesh,  rreth 1 minutë. Shtojme lengun e perfituar nga zierja e kokave te karkalecave dhe lengun e limonit. I leme te ziejne rreth 2 minuta. Shtojme 6 luget e mbetura te gjalpit, derisa te shkrihet .

Shtojme brenda karkalecat duke e perzjer nga pak me kete si salce .

 I sherbejme menjehere, te zbukuruara me pak majdanoz sipas deshires

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?