Receta

Kek me boronica dhe manaferra nga zonja Albana

1 Shtator, 10:55| Përditesimi: 1 Shtator, 10:56

  • Share

Kek me boronica dhe manaferra

Përbërësit:

  • 200 gr miell
  • 120 gr sheqer
  • 100 gr gjalpë i butë / vaj luledielli
  • 2 vezë
  • 1 kos i vogël natyral ose 100 ml qumësht
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • 1 lugë çaji vanilje
  • 1 majë kripë
  • 150 gr boronica të freskëta
  • 150 gr manaferra të freskëta
  • Pak lëkurë limoni të grirë imët

Përgatitja:

Rrahim gjalpin me sheqerin derisa të bëhet krem. Shtojmë vezët një nga një, pastaj kosin (ose qumështin). Përziejmë miellin me pluhurin pjekës dhe kripën dhe e shtojmë gradualisht tek masa. Shtojmë vaniljen dhe lëkurën e limonit. Lyejmë një tepsi me gjalpë dhe e spërkatim me pak miell. Hedhim gjysmën e brumit, shpërndajmë gjysmën e frutave, pastaj vendosim pjesën tjetër të brumit dhe frutat mbi sipërfaqe. E pjekim kekun në furrë të parangrohur në 180°C për 35–40 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë. E lëmë të ftohet pak dhe më pas e spërkatim me sheqer pluhur para servirjes.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A jeni dakord me propozimin e Ramës për heqjen e depozitave të ujit nga pallatet?