Kek me boronica dhe manaferra
Përbërësit:
- 200 gr miell
- 120 gr sheqer
- 100 gr gjalpë i butë / vaj luledielli
- 2 vezë
- 1 kos i vogël natyral ose 100 ml qumësht
- 1 lugë çaji pluhur pjekës
- 1 lugë çaji vanilje
- 1 majë kripë
- 150 gr boronica të freskëta
- 150 gr manaferra të freskëta
- Pak lëkurë limoni të grirë imët
Përgatitja:
Rrahim gjalpin me sheqerin derisa të bëhet krem. Shtojmë vezët një nga një, pastaj kosin (ose qumështin). Përziejmë miellin me pluhurin pjekës dhe kripën dhe e shtojmë gradualisht tek masa. Shtojmë vaniljen dhe lëkurën e limonit. Lyejmë një tepsi me gjalpë dhe e spërkatim me pak miell. Hedhim gjysmën e brumit, shpërndajmë gjysmën e frutave, pastaj vendosim pjesën tjetër të brumit dhe frutat mbi sipërfaqe. E pjekim kekun në furrë të parangrohur në 180°C për 35–40 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë. E lëmë të ftohet pak dhe më pas e spërkatim me sheqer pluhur para servirjes.
Komente
