Kek me çokollatë dhe arra
Përbërësit:
3 vezë
120 gr sheqer
100 gr gjalp dhe 2 lugë gjelle vaj bimor
80 ml qumësht
100 gr çokollatë
30 gr kakao
220 gr miell
1 pako pluhur pjekës
100 gr arra
Përgatitja:
Lyejmë tavën me gjalp dhe e pudrosim atë me kakao. Shkrijmë në banjomarin 100 gr çokollatë, Në një tas bashkojmë miellin, kakao, pluhur pjekës. Në një tas tjetër vendosim 3 kokrra vezë, sheqer, qumësht dhe I rrahim ato sëbashku shtojmë në të 100 gr gjalp të tretur, çokollatën e shkrirë dhe vazhdojmë përzierjen.Përbërësit e përzjerë me miell I shtojmë pak nga pak deri sat ë na fromohet një brum I lidhur. Shtojmë në fund arrat e copëtuara I përziejmë dhe shtojmë burmin në tepsi e pjekim në furrën e parangrohur në temperaturë 175 gradë Celsius për 35-49 minuta.