Receta

Kek me kakao nga zonja Vjollca

28 Maj 2021, 10:56| Përditesimi: 28 Maj 2021, 10:57

  • Share

Kek me kakao

Përbërësit:

4 vezë

200 gr sheqer

70 gr gjalp

1 filxhan çaji kos

1 lugë çaj pluhur pjekës

250 gr miell 

2 lugë gjelle kakao dhe 2 lugë gjelle ujë

Përgatitja:

Në një tas rrahim vezët sëbashku me sheqerin deri sa sheqeri shkrin shtojmë gjalpin e tretur dhe vazhdojmë përzierjen, kosin dhe pluhurin pjekës dhe vazhdojmë përzierjen duke shtuar miellin e situr formojmë një brum të lidhur jo shumë të trashë. Ndajmë brumin në 2 pjesë të barabarta. Në njërin tas shtojmë vaniljen, 1 lugë gjelle miell dhe në tasin e dytë shtojmë 20 gr kakao, pak ujë e përziejmë deri sa kakao dhe brumi lidhet. Në një tepsi me letër pjekje e shtojmë 1 garuzhde brum të bardhë dhe mbi të 1 garuzhde brum me kakao në fund bëjmë ca vijëzime me stikadent vendosim tepsinë ën furrë në temperaturë 170 gradë Celsius për 40 minuta.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A ka politika frikë nga SPAK-u?