Receta

Kek me mandarina në tigan nga zonja Albana

6 Shkurt, 11:47| Përditesimi: 6 Shkurt, 11:50

  • Share

Kek me mandarina në tigan

Përbërësit:

  • Për bazën e ëmbëlsirës:
  • 150 gr miell
  • 2 kokrra vezë
  • 3 lgj sheqer
  • 100 ml qumësht
  • 1 lç pluhur pjekës
  • 1 lugë çaji vanilje
  • 1 lgj gjalpë i shkrirë

Për mandarinat e karamelizuara:

  • 2 mandarina (të prera në feta)
  • 2 lgj sheqer
  • 1 lgj gjalpë
  • Lëngu i një gjysmë mandarine

Përgatitja:

Fillimisht karamelizojmë mandarinat. Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe shtojmë sheqerin. Sapo të fillojë të shkrijë dhe të marrë ngjyrë kafe të lehtë, shtojmë fetat e mandarinës dhe i lëmë të karamelizohen për 5 minuta. Më pas shtojmë lëngun e mandarinës dhe e lëmë edhe 1 minutë. Në një tas rrahim vezët me sheqerin derisa të bëhen kremoze. Shtojmë qumështin, gjalpin e shkrirë dhe vaniljen. I përziejmë mirë duke shtuar gradualisht miellin e përzier me pluhurin pjekës. Realizojmë një brumë të butë të cilin e hedhim mbi bazën e karamelizuar. Shtojmë pak gjalpë, e mbulojmë me kapak dhe e lëmë të piqet në zjarr të ulët për 10-12 minuta, derisa të shohim që sipërfaqja fillon të mpikset. E kthejmë me kujdes (si një petull e madhe) dhe e pjekim edhe për 5 minuta nga ana tjetër. E lëmë të ftohet pak, më pas e kthejmë mbi një pjatë që mandarinat e karamelizuara të jenë sipër. Mund ta spërkatim me pak sheqer pluhur ose mjaltë për më shumë ëmbëlsi.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Grupi i PS në listë të hapur, përveç drejtuesve politikë, si iu duket?