Receta

Kek me mollë nga zonja Albana

6 Tetor, 11:36| Përditesimi: 6 Tetor, 11:37

  • Share

Kek me mollë

Përbërësit:

  • 3-4 mollë
  • 200 gr sheqer
  • 250 gr miell
  • 3 vezë
  • 150 ml vaj luledielli ose gjalpë i shkrirë
  • 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • 1 lugë çaji kanellë
  • Pak kripë
  • Lëkura e grirë e një limoni
  • Pak sheqer kaf për sipër
  • Sheqer pluhur për servirje

Përgatitja:

Fillimisht ngrohim furrën në 180°C. Rrahim vezët me sheqerin derisa masa të bëhet kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë vajin, lëkurën e limonit dhe kripën duke e përzier lehtë. Në një tas tjetër përziejmë miellin me pluhurin për pjekje dhe kanellën. Bashkojmë të dy përbërjet dhe i përziejmë derisa të bëhet një brumë homogjen. Hedhim në të mollët të prera në kubikë dhe i përziejmë që të shpërndahen mirë. Shtrijmë masën e kekut në një tavë të lyer me gjalpë ose mbi letër pjekjeje. Sipas dëshirës mund t'a spërkatim me pak sheqer kaf sipër për një kore të karamelizuar. E vendosim në pjekje në furrë për 40–45 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi keku të jetë pjekur e lëmë të ftohet pak dhe më pas e spërkatim me sheqer pluhur.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Mbrojtja për kreun e SPAK zgjatet deri në 3 vite pas mbylljes së mandatit, si ju duket?